Weet jij wat er in je diepvries zit?

Share Button

De diepvries. Een ideaal toestel om ervoor te zorgen dat je geen voedsel hoeft weg te gooien. Soep, pastasaus, deeg, diepvriesgroenten. Noem maar op. Allemaal verdwijnen ze in het mysterieuze witte kastje. Of moet ik zwart gat zeggen?

Zwart gat

Vanavond kwam ik thuis en ik had geen eten in huis. Enfin, toch geen vers eten. Dus dacht ik: ‘Laat ons eens zien wat er in de diepvries zit’. En toen stelde ik me luidop de vraag: ‘Wat zou er daar ondertussen eigenlijk allemaal in zitten?’ Herkenbare vraag? Ja? Het antwoord is dan waarschijnlijk al even herkenbaar. We herinneren ons misschien wat we er laatst in gestoken hebben maar niet wat er nog allemaal in zit. En ik kan je verzekeren: In mijn geval heel wat lekkers. Ik hoef een tijdje niet meer te koken! Meer tijd om artikels te schrijven voor Econologist dus.

Hoe lang kan ik eten bewaren in de diepvries?

De realiteit is dat eten in de diepvries niet eeuwig houdbaar is. Afhankelijk van het soort voedsel wordt tussen de 3 maand en 1 jaar aangeraden. En dan ook nog eens afhankelijk van de temperatuur van je diepvries uiteraard. Daarom is het belangrijk dat je goed weet wat er in je diepvries zit en hoe lang het er al in zit. Anders wordt de diepvries een ‘uitstel van eten weggooien’ en dat kan niet de bedoeling zijn.

De inventaris

diepvriesinventarisErgens tussen Kerst en Nieuwjaar was ik op bezoek bij vrienden voor een etentje. De hoeveelheden eten waren zoals gewoonlijk veel te royaal en dus schepte de gastheer de overschotjes in plastic potjes en stak die in de diepvries (ja, hij had eerst voorgesteld of de gasten ook een portie wilden voor thuis). En toen zag ik het licht: Hij nam een papiertje vanop de diepvriesdeur en schreef daarop wat hij net in de diepvries gestopt had. Geniaal! Blijkbaar hangt bij hen in huis altijd een briefje op de diepvries met de inhoud zodat ze steeds weten wat er in zit, in gaat en terug uit komt. Fantastisch idee toch? Dat ik daar zelf niet op gekomen ben… Schaamtelijk.

Dus ja, deze avond heb ik eindelijk wat tijd gevonden en heb ik mijn diepvries in kaart gebracht. Onvoorstelbaar wat ik allemaal gevonden heb in dat kleine ding. Ik bewaar mijn lijstje nu online in mijn Evernote account zodat ik bijvoorbeeld als ik in de supermarkt ben ook kan zien of ik een bepaald iets toevallig niet zitten heb in de diepvries zodat ik het niet hoef te kopen.

Dus, waar wacht je nog op? Ga op ontdekkingsreis in het witte kastje en maak die inventaris. Zo vermijd je dat je onnodig eten hoeft weg te gooien.

Share Button

3 Responses to Weet jij wat er in je diepvries zit?

  1. ikkenormaal zegt:

    Grappig,ik had hier enkele maanden geleden hetzelfde probleem en heb toen ook over mijn oplossing geblogd. Alleen heb ik niet zo’n moderne telefoon maar werken gekleurde papiertjes op de diepvries voor mij gewoon. http://mijnnieuwelevenswijze.blogspot.be/2013/11/wat-zit-er-in-de-diepvries.html

  2. steven steven zegt:

    Haha inderdaad wel grappig dat je een paar maanden geleden net hetzelfde gedaan is. Nog maar eens een bewijs dat het geen zo’n stom idee is he :-) Leuke blog trouwens.

  3. Johnk479 zegt:

    Thanks for another magnificent post. Where else may just anybody get that kind of info in such a perfect manner of writing? I have a presentation next week, and I’m at the look for such information. ekkaegeaaeed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>