Wat doe je met oude kabels en opladers?

Share Button

Audio kabelDe meesten kennen het fenomeen wel: Een toestel gaat stuk, je vervangt het door een nieuw maar je houdt nog de kabels en opladers bij onder het motto ‘je weet maar nooit dat het nog eens van pas komt…‘. Maar laat ons eerlijk zijn, hoe vaak gebeurt het dat je effectief nog een oplader van een oude GSM of een multimedia kabel van een oud fototoestel nodig hebt. Inderdaad… praktisch nooit.

Na een tijdje zit je dus opgezadeld met een pak kabels en opladers waarvan je van de meesten zelfs niet meer weet van waar ze komen of waarvoor ze gediend hebben. Uiteindelijk belanden ze na vele jaren bij het elektronisch afval op het recyclagepark. Jammer eigenlijk want misschien kon iemand anders er wel iets nuttigs mee doen.

Rommelmarkt

Ok, het is niet de tijd van de rommelmarkten (behalve misschien een paar indoor) maar mijn verhaal gaat terug naar vorige zomer. Ik kreeg van mijn moeder een hele doos oude kabels mee, ‘voor op de rommelmarkt‘ zei ze. Zij blij dat ze er van af was en ik in de problemen omdat ik die moet zien verkocht te krijgen omdat ze niet bij mij op zolder zouden belanden. Ik was niet al te happy maar besloot ze toch gewoon te koop te zetten. Ik had er uiteindelijk enkel maar bij te winnen. Al heel vroeg ‘s morgens kwamen heel wat geïnteresseerden in de doos grabbelen en tegen het einde van de dag had ik er maar een paar meer over. Laat ons zeggen dat 90% verkocht was. Allemaal ‘afval’ (in mijn ogen toch) die een tweede leven kreeg.

Tijd voor actie!

Niet alleen op de rommelmarkt kun je dergelijke zaken kwijt. Misschien kun je wel een vriend een plezier doen met een oplader van een oude telefoon of een kabel van een defect multimedia apparaat. Vraag het eens op facebook, twitter of andere media en wie weet krijgen je spullen zo een tweede leven. Heb je een grote hoeveelheid kabels, probeer dan tweedehands sites zoals Kapaza of 2dehands.be eens. Ik ben er zeker van dat er opkopers zijn die klanten hebben voor dit soort zaken. Rijk zal je er niet mee worden maar weg is weg :-)

Dus heb je nog oude kabels en opladers liggen, ga tot actie over om ze een tweede leven te geven voordat niemand er nog iets aan heeft.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>