Bespaar op verwarming: Tijdig uitzetten voor je gaat slapen

Share Button

Geld uit radiator

Of we nu verwarmen met elektriciteit, aardgas, stookolie of iets anders, stookkosten blijven een groot deel uitmaken van onze jaarlijkse energiefactuur. Tenzij je uiteraard duurzaam verwarmt door middel van bijvoorbeeld een warmtepomp, collectoren of andere middelen. Nu, we praten over stookkosten voor de normale burger zoals mezelf. Hoe kunnen we dit reduceren? 1 tip is om de verwarming een half uurtje tot een uurtje voordat je gaat slapen lager of uit te zetten.

Ik ben dat een paar weken geleden beginnen doen en ik maakte me eerst wat zorgen dat ik zou zitten rillen tegen de tijd dat ik ging slapen. Niks van dus. Het valt allemaal best wel mee aangezien de temperatuur maar geleidelijk daalt. Maar ook omdat we ‘s avonds lekker onder een fleece dekentje zitten (de standaard truc om energie te besparen!). Zo voel je amper dat de temperatuur in huis lichtjes daalt. En de shock is ook kleiner om later naar de slaapkamer te gaan waar er totaal geen verwarming is :-)

Ondertussen is het bijna een automatisme geworden dus dergelijke gewoontes kweek je wel dergelijk. Op die manier voelt het niet meer als iets dat ik moet doen maar gewoon als iets wat ik doe.

Volgens verschillende bronnen komt de jaarlijkse besparing voor een gemiddeld gezin neer op:

 • 20-30 EUR
 • 70 kubieke meter aardgas
 • 170 kg CO2

Toch al de moeite, niet? Probeer je het zelf eens?

Heating bill” door images_of_money, gebruikt onder CC BY
Share Button

3 Responses to Bespaar op verwarming: Tijdig uitzetten voor je gaat slapen

 1. Eelkje zegt:

  Met kersenpitjes onder dekentje kruipen :)

 2. steven steven zegt:

  Kersepitjes zijn net iets te warm voor mij maar een goeie fleece is onmisbaar!

 3. Marleen zegt:

  Verwarming gaat hier al jaren om 21u uit,en met een lekkere warme fleece lukt dat Super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>